Der bliver ikke undervist i de lokaler på Byskovskolen, hvor der er ophængt tilsvarende klimaanlæg, før de er sikret af uvildige fagfolk. Foto: Google Street View

Lærer og elever kvæstet: Firma begik alvorlig fejl

10. okt 2019
Skruerne var for korte, siger firma, som er i gang med at hænge klimaanlæg op på skole. En lærer er blevet opereret efter et anlæg faldt ned over hende og to 11-årige elever.

To elever og en lærer fik tirsdag eftermiddag pludselig et nyophængt klimaanlæg i hovedet.

LÆS OGSÅ: Tillidsmand frygter massakre: "Det er faktisk ikke engang overdrevet"

Klimaanlægget faldt ned i forbindelse med en renovering af Byskovskolens afdeling i Ringstedforstaden Benløse.

I følge TV 2 Øst har politiet og Arbejdstilsynet besigtiget uheldsstedet, men skolechefen er ikke i tvivl om, at firmaet ikke har monteret anlægget ordentligt.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra A4 Nu her

- Der er for mig ingen tvivl om, at anlægget ikke er monteret efter forskrifterne, så de har begået en meget alvorlig fejl, siger skolecenterchef Jesper Ulrich.

Det var to 11-årige drenge fra 5.klasse og en 61-årig kvindelig lærer, som fik klimaanlæg og loftsplader i hovedet.

Læreren blev ramt på den ene skulder og er efterfølgende blevet opereret, mens drengene slap med skrammer og en chokerende oplevelse.

LÆS OGSÅ: Ti kommuner vil hæve skatten: Se hvilke her

Skruer var for korte

Det er den landsdækkende, privatejede virksomhed Dansk Klima Service, som er i gang med at hænge klimaanlæg op over hele skolen. Her siger ejeren Allan Løvstad til TV 2 Øst, at han ikke er tilfreds med den måde anlægget var monteret på.

- Den her når bare at falde ned, fordi det ikke er godt nok, det den hænger i. Det er selvfølgelig beklageligt, siger Allan Løvstad og tilføjer, at monteringen ikke var forkert, men at de anvendte skruer skulle have været to centimeter længere.

Ifølge Byskovskolen vil der ikke blive undervist i de lokaler, hvor der er ophængt tilsvarende klimaanlæg, før de er sikret af uvildige fagfolk.

LÆS OGSÅ: Ærlig prinsesse Marie: "Det er hårdt"