Den falske officer har blandt andet gjort tjeneste som kaptajn i Kosovo, hvor dette billede er fra. Foto: Marko Djurica/Reuters/Ritzau Scanpix (arkiv)

Skandale: Medarbejder løj sig til topposter

14. jan, 15:47
Det svenske forsvar har indledt en undersøgelse af en sag, hvor en mand gennem 20 år har løjet sig til topposter i forsvaret.

En skandale i det svenske forsvar er i disse dage ved, at blive rullet op i de svenske medier - blandt af nyhedsbureauet TT.

LÆS OGSÅ: Lokomotivfører fyret: Påkørte dement mand

En officer er blevet afsløret i gennem 20 år, at have løjet sig til topposter og har haft adgang til hemmeligstemplede oplysninger.

Det er sket på trods af, at både det svenske justitsministerium og det svenske forsvarsministerium var blevet advaret om, at ansætte ham.

Advarslen lød på, at manden ville udgøre en sikkerhedsrisiko.

Svenske medier fortæller, at manden ikke bestod officereksamen, men med et forfalsket eksamensbevis har han løjet sig til topposter og blandt andet gjort tjeneste som kaptajn i Kosovo og major i Afghanistan.

Så sent som sidste år var han udpeget til en chefpost i den svenske FN-indsats i Mali.

Desuden har han arbejdet for det svenske militærs efterretningstjeneste og har derfor haft adgang til hemmeligstemplede oplysninger.

Manden er stadig ansat i det svenske forsvar, men er blevet frataget alle arbejdsopgaver.

Det svenske forsvar skriver i en pressemeddelelse, at man har indledt en undersøgelse af sagen.

LÆS OGSÅ: Maskerede bande­medlemmer gik til angreb på politiet