Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen vil have Mette Frederiksen til uden tøven at indkalde til forhandlinger om hjælp til privatansatte Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Ellemann til Mette F: Lad os hjælpe de privatansatte nu

14. mar, 17:00
Jakob Ellemann-Jensen har lørdag sendt en åben opfordring til statsministeren om at lave en politisk håndsrækning til de privatansatte, der bliver berørt af corona-krisen

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, opfordrer nu regeringen til hurtigt at indkalde til forhandlinger om krisehjælp og lønkompensation til de mange privatansatte, der risikerer at få en fyreseddel på grund af den alvorlige situation med coronavirussen.

I et opslag på sin Facebook-profil skriver Venstre-lederen, at der skal handles nu og laves en aftale inden weekenden er omme.

- Vi skal holde hånden under danske arbejdspladser, så godt vi kan, for at afbøde krisens konsekvenser og sikre, at der fortsat er jobs at vende tilbage til, når coronavirussen har sluppet sit
tag. Venstre støtter regeringens initiativer om fx øget refusion af sygedagpenge og frigivelse af den kontracykliske kapitalbuffer, men behovet for yderligere initiativer er allerede nu tydeligt, skriver Jakob Ellemann-Jensen.

Dermed gentager og forstærker han den anmodning, han selv og Dansk Erhverv og Dansk Metal kom med fredag.

- Det er for mig at se både nødvendigt og rimeligt at give de privatansatte og de selvstændige, der bliver ramt hårdt af coronaepidemien, lidt mere af den sikkerhed, som vi giver de offentligt ansatte i en meget usikker situation. Det håber jeg, at vi kan stå sammen om og lave en hurtig aftale.

- Jeg vil appellere til, at regeringen indkalder til forhandlinger i dag med henblik på at få lavet en hurtig politisk aftale i løbet af weekenden, således at virksomhederne kender indholdet mandag morgen med henblik på at undgå unødvendige fyringer og paniktilstande hos de danske virksomheder, skriver Venstres leder blandt andet.

LÆS OGSÅ: Beskæftigelsesminister får opbakning til særlov: 'Helt ekstraordinær situation'